Sverige granskas av FN

Bild: UNICEF/Roger Le Moyne
Bild: UNICEF/Roger Le Moyne

När Kristdemokraterna satt i regeringen gjorde vi tydligt att barnkonventionen måste bli svensk lag och Maria Larsson satte igång nödvändiga utredningar. Nu är det upp till Löfvén att fullfölja detta viktiga arbete. Jag har flera gånger härbloggen skrivit om hur viktigt detta är, och UNICEF Sverige, där jag sitter i styrelsen, driver också på i frågan.

I dagarna granskas Sverige av FN:s barnrättskommitté och det blir då tydligt att Sverige har flera viktiga områden kvar att arbeta med. Det handlar om det sociala utanförskapet många barn upplever, diskriminering och inflytande bland annat. UNICEF Sverige har följt granskningen noga och skriver mer här.

Kristdemokraterna införde 2014 en fritidspeng för barn i de mest ekonomiskt utsatta familjerna, detta för att de skulle ha möjlighet att delta i fritidsaktiviteter som sina klasskompisar. Detta stöd vill Sveriges nya barnminister ta bort.

Tack vare Kristdemokraterna är det också möjligt för barn i dessa familjer att tjäna pengar på sommarjobbet, utan att det som tidigare, räknas av mot familjens försörjningsstöd. Det är en mycket viktig reform som vi hoppas att nya barnministern kommer hålla fast vid. Kommuner arbetar väldigt olika vad gäller stöd till de mest utsatta barnen. I Göteborg krävs ett mer strukturerat arbete, och det är uppenbart att det finns mycket kvar att göra.

Jag kommer att fortsätta arbeta för Göteborg ska bli världens bästa stad att växa upp i, att barnkonventionen blir svensk lag är ett nödvändigt steg för att vi ska nå dit.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.