Ingen försening rörande trängselskatten

Idag var ärendet om folkomröstning angående trängselskatten uppe i kommunstyrelsen. Som flera medier skriver bordlade jag ärendet till nästa veckas möte. Ärendet är tänkt att komma till kommunfullmäktige för beslut den 23 maj, så bordläggningen påverkar inte när beslutet slutgiltigt tas.

Kristdemokraternas partistämma och fullmäktigegrupp har redan beslutat att inte stödja en folkomröstning om trängselskatten. Vi anser att det Västsvenska paketet är en nödvändighet för Göteborgs utveckling, och trängselskatten utgör en mycket viktig del i finansieringen. Vi beklagar därför också att de rödgröna nu har beslutat att pausa processen kring Marieholmstunneln. Detta riskerar att fördröja utvecklingen i regionen.

Göteborg växer och infrastruktursatsningarna i det Västsvenska paketet är nödvändiga för att Göteborg ska kunna utvecklas. Paketet är ett första steg på en väg som sannolikt innebär fler satsningar framöver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.