Grattis på Internationella Roma-dagen

Roma flagIdag är det Internationella Roma-dagen. Sedan 1970-talet har dagen firats som romernas nationaldag. Göteborg är pilotkommun för ett projekt för romsk inkludering som regeringen har tagit initiativ till. Målet för projektet är att den rom som fyller 20 år 2032 ska ha samma möjligheter i livet som den som är icke-rom.

Jag stödjer vinklingen på projektet; att arbeta för att alla som föds idag ska ha lika möjligheter. Självklart syftar projektet till att alla ska inkluderas, men att särskilt satsa på barn ligger mig ändå varmt om hjärtat. Varje barns har rätt att få bli älskad och bekräftad för den man är, och alla ska ha möjlighet att utvecklas efter sin egen förmåga. Min vision är att Göteborg ska bli den bästa staden för barn och unga att växa upp i, där alla ska ha samma möjligheter i livet, oavsett vem man har.

Förhoppningsvis kommer projektet i Göteborg kunna skapa ringar på vattnet och ge goda exempel som kan spridas. Ingen ska diskrimineras för sin bakgrund, eller något annat.

Idag hissas romernas flagga på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Vid flagghissningen kommer det vara tal och sång och för Kristdemokraternas del talar Maria Berntsson, som bland annat sitter i kommunfullmäktige.

Till alla romer säger jag grattis på nationaldagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.