Sätt maxtak på barngrupperna

Här är det också trångt...
Här är det också trångt…

Idag har jag en debattartikel i GP om barnomsorgen i Göteborg. Både SVT och Göteborgs-Posten uppmärksammade i förra veckan att barngrupperna inom förskolan många gånger är alldeles för stora. Kristdemokraterna i Göteborg har länge föreslagit att ett maxtak ska införas för hur stor en barngrupp ska få vara. Det kommer vi att fortsätta göra, men för att det ska bli verklighet så krävs det ett maktskifte och ett starkt kristdemokratiskt inflytande i Göteborg.

 

Men frågan om barnomsorgen i Göteborg är större än så. Möjligheten för föräldrar att själva välja vilken barnomsorgsform man vill ha är kraftigt begränsad. Jag vill möjliggöra för föräldrar att ta ut vårdnadsbidrag i Göteborg och jag vill ha fler dagbarnvårdare. Jag är övertygad om att olika barnomsorgsformer passar olika barn och familjer och vi måste anpassa verksamheterna efter barnen, och inte tvärtom. Jag vill också passa på att förtydliga en sak. Den undersökning jag läst som jag tänker på när jag skriver att “vi vet att en majoritet av föräldrarna vill ha valmöjligheten” är gjord bland föräldrar med barn i 1-2-årsåldern. Det vi vet är alltså att en majoritet av föräldrarna med barn i den åldern som vill kunna vara hemma lite mer, men jag tror att det även finns många föräldrar med lite äldre barn som också vill ha möjligheten. Hur många föräldrar det faktiskt handlar om är dock mindre viktigt, för poängen är inte att man ska göra si eller så. Det är att man själv ska kunna välja om man vill göra si eller så. Läs debattartikeln här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.