Om bilar och bostäder

Idag kan man läsa vad jag och mina kollegor tycker på flera håll i Göteborgsmedia. I GP skriver jag tillsammans med mina Allianskollegor Jonas Ransgård och Helene Odenjung om att det måste bli ett slut på försämringarna för bilister. Jag har sagt det förr; jag är väldigt positiv till kollektivtrafik och till lösningar som innebär att fler åker kollektivt, men det betyder inte att jag är emot bilen. Att förbättra för kollektivtrafik och försämra för biltrafik är två helt olika saker. Ett exempel på detta är att den socialdemokratiskt ledda majoriteten nästan dubblerar parkeringsavgifterna. Detta innebär att det blir billigare att släppa av en vän att göra ärenden, medan man själv kör runt i stan och väntar, än att parkera bilen. Miljövänligt?

Peter Hjörne på GP har som ett led i debatten skrivit om det Västsvenska paketet, och om det har jag skrivit här. Kristdemokraterna står bakom paketet och de lösningar som är helt nödvändiga för att göra framtida infrastruktursatsningar.

 

Den andra debattartikeln idag finns i GT. Min partivän Marianne Bergman och jag skriver om de satsningar regeringen gör för att öka bostadsbyggandet. Bostadsbristen i Göteborg är enorm och det hämmar stadens utveckling. Just nu är frågan om andrahandsuthyrning av bostadsrätter aktuell. Min andra partivän, Bostadsminister Stefan Attefall, vill förenkla uthyrningen för att frigöra fler lägenheter på kort sikt, men oppositionen i riksdagen verkar gå ihop emot detta förslag. Om oppositionen vinner kommer det att drabba ungdomar runt om i Sverige som får det svårare att hitta bostad. I Göteborg är de rödgröna i majoritet och inte heller här för de en politik som leder till fler bostäder. Målen för bostadsbyggandet är för lågt satta och det går för långsamt. Med regeringens politik och ett Alliansstyre i Göteborg hade vi kunnat bygga fler bostäder, samt underlätta användningen av dem vi redan har byggt. Det hade gynnat både ungdomar och Göteborg i stort.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.