Pengarna ska gå direkt till barnen

I flera stadsdelar i Göteborg är ekonomin riktigt bedrövlig och flera av stadsdelarna verksamheter drivs med hårda besparingskrav. I förra veckan diskuterade vi än en gång detta i kommunfullmäktige och vi i Alliansen kritiserade majoriteten för hur de styr staden. Socialdemokraten Anna Johansson sa att stadsdelarna får prioritera om i sina verksamheter och omfördela pengarna. Det fick en vänsterpartistisk ledamot, Ingbritt Holst, att reagera och säga att stadsdelarna prioriterar om och om igen, och snart finns det inget kvar att omfördela. Det hade hon rätt i. Om fler vänsterpartister inser detta så kanske de snart kan fundera på om inte Alliansen har bättre förslag för hur Göteborg kan styras, Vänsterpartiet är ju trots allt med i den styrande majoritet som ansvarar för hur det ser ut idag.

 

Idag skriver Metro om att stadsdelarna nu kommer att spara på kultur för barn. Det är inte bra. Barn behöver kultur, för barnens egen skull och som en del i inlärningsprocessen. Kristdemokraterna vill utreda om det går att införa en kulturskolpeng och vi vill ge alla barn möjlighet att gå i kulturskola. Fördelen med ett pengsystem är att pengarna går direkt till verksamheten och att stadsdelarna inte har möjlighet att omfördela. Skolan, äldreomsorg och kulturen ska inte vara budgetregleringsposter.

 

För övrigt hyllar vi fotbollslandslaget idag. Om matchen igår var kultur vet jag inte, men konst var det! 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.