ESC2013 blir bäst i Göteborg

Nu vid lunchtid var jag med i P4 Extra och debatterade vilken stad som är bäst på att anordna Eurovision Song Contest nästa år. Från Stockholm deltog Josefin Craaford och från Malmö var Percy Nilsson med. Självklart försvarade jag Göteborg. Förutom att Göteborg i största allmänhet är bäst så finns det många anledningar till att Göteborg ordnar den bästa folkfesten om vi får ESC hit. Vi är vana vid att ordna stora arrangemang, tänk bara på vilka succéer VM och EM i friidrott var, och hur bra vi är på att ordna festivaler  som till exempel Way Out West.

Vi har en fantastisk hotellkapacitet, och de allra flesta av våra hotell ligger inom gångavstånd från Scandinavium. Det kommer att bli en enorm folkfest, vi kan exempelvis ha en stor utomhusfest på Götaplatsen med storskärm och plats för tiotusentals människor. Debatten ligger inte uppe på nätet än, men den kommer nog snart upp, och gör det då här. Nästa år har vi chansen att visa upp Sverige från vår bästa sida, och då ska vi givetvis välja framsidan.

 

Uppdatering: Nu ligger diskussionen uppe. Stockholms bästa argument är att det är självklart att huvudstaden ska ha arrangemanget (varför då?), och Malmös bästa argument är att även danskarna kan få vara med (det var väl Sverige som vann?). SVT ska givetvis göra som musikproffsen Madonna, Rolling Stones, Bruce Springsteen & U2 och lägga showen i Göteborg. Hör debatten här. Du kan också läsa mer om kampen här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.