Besök på Stigs Center angående langning

Här på bloggen skriver jag ju ibland att vi tagit över göteborgsmedia, när Kristdemokraterna är med på flera ställen. Idag har vi verkligen erövrat göteborgsmedia, med en debattartikel i GT, en i GP och två andra artiklar i GP. I GT skriver jag än en gång om familjepolitiken och att Kristdemokraterna är det enda parti som verkligen står upp för valfrihet för familjer.

Familjer är olika men ingen är bättre eller viktigare än någon annan. Kristdemokraterna har en politik för valfrihet och kvalitet oavsett vad man väljer, och vi kommer aldrig att anklaga någon för att välja fel. Det är modernt och passar ett samhälle där människor har olika viljor.

Igår var jag tillsammans med Maria Larsson, min kollega i partipresidiet och den ansvariga ministern för alkoholpolitiken, på ett studiebesök på Stigs Center, där den olagliga försäljningen av alkohol är ett stort problem. Det var ett mycket intressant studiebesök. Jag hade nog inte förstått riktigt hur omfattande försäljningen är, och att ungdomar från hela Storgöteborg kommer dit. Därför ska jag nu lyfta frågan i Göteborgsregionens kommunalförbund, för att också andra kommuner ska göra ansträngningar mot lagningen. Utöver problemet med att minderåriga köper alkohol där, så framhöll Polisen också problemet med att vi faktiskt inte alltid vet vad det är som säljs från lastbilarna. Detta studiebesöket var mycket intressant och viktigt och vi kommer givetvis att fortsätta arbeta med frågan. GP skriver om besöket här.

GP skriver också om parkeringsavgifterna som jag skrev om igår. Jag tycker att de skriver mycket bra om att vi måste arbeta med stimulanser, visst kan vi behöva göra det svårare att parkera på vissa ställen, med då behöver vi ordna alternativa lösningar. Vi kan inte bara straffa alla.

Avslutningsvis skriver min kommunalrådskollega Maria Fälth, som även är ordförande för Kristdemokratiska kvinnoföbundet, på GP Debatt om att vi måste stoppa sexuella trakasserier i skolan. Detta leder till ökad psykisk ohälsa, vilket främst drabbar unga tjejer eftersom det är de som oftast utsätts för sextrakasserier. Alla har rätt att känna sig trygga i skolan. För att alla barn och unga ska få en bra uppväxt är det mycket viktigt att ingen utsätts för kränkningar, vare sig i skolan eller någon annanstans.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.