Bygg ut E20 nu!

I vintras drog GT igång ett upprop för att bygga ut E20 till motorväg och det var ett mycket bra initiativ efter en tragisk olycka där en hel familj dog. Frågan om E20 inte bara är en fråga om kapacitet på vägen, utan också en fråga om trafiksäkerhet. En motorväg är en mycket säkrare lösning än den väg som idag finns, som jag själv åkt många gånger.

 

Just nu är en utredning från regeringen om infrastrukturen i Sverige ute på remiss. Mina partikollegor Conny Brännberg och Annelie Enochson skriver om detta i GT idag och kräver att S-majoriteten i regionen ska ta ställning i frågan och kräva en utbyggd väg. På onsdag ska vi i kommunstyrelsen här i Göteborg ta ställning till samma utredning, som vanligtvis kallas Kapacitetsutredningen, och från Alliansens håll föreslår vi att Göteborgs Stad ska uttala sig positivt om en utbyggnad av E20. Det är som sagt viktigt både för säkerheten på vägen och för kapaciteten. En bra och säker infrastruktur är en grundförutsättning för att Göteborg och övriga Västsverige ska kunna utvecklas. Bygg därför ut E20 nu!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.