Behåll servicen i Angered!

I förra veckan besökte jag det nedläggningshotade Servicekontoret i Angered där Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassan har kontor. Enligt GP är det Skatteverket som dragit sig ur. GT skrev om mitt besök i papperstidningen, men tyvärr har jag inte hittat artikeln på nätet. Efter besöket skrev jag ett yrkande i kommunstyrelsen som säger att staden nu med gemensamma ansträngningar från förvaltningar och bolag ska bistå myndigheterna att hitta en lösning för att det ska finnas ett Servicekontor i Angered. Moderaterna och Folkpartiet höll med och skrev genast på yrkandet som kommer upp på kommunstyrelsens möte den 28 mars.

Att lokalerna är dåliga och att de behöver flytta är nog alla överens om, men då måste det flytta till en annan lokal i Angered och inte in till centrum. Med 50 000 invånare och cirka 250 besök om dagen fyller kontoret en mycket viktig funktion. Det är väldigt tråkigt att Skatteverket och kommunen inte har kunnat hitta en lösning på detta. Om vi får med majoriteten på att staden ska göra vad den kan för att hjälpa myndigheterna att hitta en lösning så hoppas jag att Skatteverket är villiga att samarbeta.

Om en liten stund ska jag på ett möte med Skatteverket för att höra deras bild. Jag hoppas att vi ska hitta en lösning på detta. Ärendet kommer att fortsätta under de närmsta veckorna, så ni kan räkna med att läsa mer om det här på bloggen framöver…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.