Idrotten ska vara trygg för alla barn!

Idrott- och föreningsnämnden i Kviberg
Idrott- och föreningsnämndens lokaler i Kviberg

Igår kunde vi läsa en intervju med Patrik Sjöberg i GT. I nästa vecka börjar hans föreläsningsturné med en föreläsning på Folkets hus i Göteborg. Föreläsningarna fortsätter sedan året ut på många platser runt om i landet. Det är givetvis ett jätteviktigt ämne som Sjöberg är ute och pratar om. På temat Hopp för barnen riktar han sig till ledare inom idrotten och personer som arbetar med barn. Det är jätteviktigt! Sexuella övergrepp på barn får aldrig accepteras.

 

I Idrott och Föreningsnämnden drev jag och mina allianskollegor förra våren igenom att förvaltningen ska utreda hur kommunen kan stödja föreningarna i arbetet mot övergrepp på barn. Vi ville också ha en handlingsplan för att hjälpa föreningarna att hantera situationen när något väl har hänt. Detta sa den S-ledda majoriteten tyvärr nej till. Läs om det här, här och här.

 

Det är viktigt att föräldrar kan känna en trygghet i att lämna sina barn på en idrottsaktivitet, men det är förstås ännu viktigare att barnen själva känner sig trygga. Alla har rätt att idrotta och utvecklas i en trygg och säker miljö. Vi måste också vara säkra på att när något väl har hänt så arbetar föreningarna på bästa sätt för att motverka att det aldrig händer igen. Därför gjorde det mig väldigt upprörd när majoriteten sa nej till förslaget om en handlingsplan till stöd för föreningarna. Detta är ännu ett exempel som visar att vi behöver ett maktskifte i Göteborg 2014. Till dess får vi från Alliansen fortsätta att arbeta med detta på andra sätt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.