Smultronstället Ågrenska

Fantastiskt väder vid Ågrenska imorse
Fantastiskt väder vid Ågrenska imorse

Imorse besökte jag och mina kollegor Ågrenska för frukost och studiebesök hos VD:n Robert Hejdenberg. Eftersom jag själv är delvis uppvuxen där så är det alltid lika roligt att komma tillbaka på besök. När jag var där första gången som 7-åring var det tänkt att jag skulle vara där dagtid på sommaren, men redan första dagen trivdes jag så bra att jag helt enkelt vägrade åka hem. Det slutade med att jag ”bodde heltid” på Ågrenska den sommaren och många somrar framöver.

 

Ågrenska har idag en stor mängd olika aktiviteter med inriktning på funktionshinder. Där finns det Nationella kompetenscentret för sällsynta diagnoser, där finns utbildning för personliga assistenter och givetvis korttidsvistelserna över lov och helger, för att nämna några viktiga saker. Vi passade på att gå ett varv runt ön i det fantastiska vädret för att titta lite på vad som finns och vi då bland annat se bastun och en av badplatserna. På bryggan vid badplatsen finns det en kran som gör det mycket enklare för funktionshindrade att kunna bada i havet.

 

Det är en fantastisk verksamhet som Ågrenska bedriver och jag ser fram att komma tillbaka snart tillsammans med andra kristdemokratiska kollegor för att visa verksamheten. På Kristdemokraterna Göteborgs videoblogg har jag lagt upp ett kort klipp från besöket, där jag pratar om behovet av denna sortens nätverk, både för barnen men också för deras föräldrar. Det får ni inte missa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.