Stort tack för förtroendet!

20111216-151823.jpg
Nu på förmiddagen presenterade valberedningen sitt förslag till nytt presidium i partistyrelsen. Jag har fått det stora förtroendet att nomineras till andre vice ordförande. Till partiledare nomineras Göran Hägglund och till vice ordförande Maria Larsson. Det är mycket bra!

Jag fick frågan av valberedningen i början av förra veckan och tackade ja direkt. Jag har fått väldigt många nomineringar från medlemmar i hela landet och det är jag oerhört tacksam för. Det är givetvis hedrande att människor tror att jag kan kommunicera partiets budskap på ett sätt som gör oss framgångrika. Jag tror att partiet måste bli tydligare i kommunikationen och att våra budskap många gånger uppfattats som spretiga.

I vår kristdemokratiska ideologi ligger en oerhörd potential. För min del var det framförallt Ofullkomlighetstanken, att ingen människa eller organisation någonsin kommer att vara perfekt och inte heller behöver vara det som tilltalade mig. Däri finns insikten om att vi alla har en förmåga att göra både rätt och fel och att vi alla har styrkor och svagheter. För att komma framåt krävs att vi arbetar tillsammans och tar tillvara allas styrkor på bästa sätt.

Just lagarbete har alltid varit viktigt för mig. I alla sammanhang behövs det lag som fungerar, och just därför är jag väldigt glad att valberedningen nominerar Göran och Maria tillsammans med mig. De är båda fantastiska människor och duktiga politiker med stora hjärtan och ett starkt engagemang att förbättra samhället. Jag tror att vi snabbt kommer att bli samspelta och att vi tillsammans kan lyfta partiet, för det förtjänar den kristdemokratiska ideologin.

 

Uppdatering: Media rapporterar mycket om detta, bland här i DN, i GP, i Aftonbladet och i SvD.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.