Ur kommunalrådets dagbok

Det blir ofta långa, intensiva dagar som kommunalråd. Det är många möten, både med andra politiker inne på Stadshuset, och med människor runt om i Göteborg för att se vad som är bra och var det finns behov att förbättra. Det mesta är oerhört intressant och lärorikt och ger ofta nya idéer till kristdemokratisk politik.

I tisdags var en sådan lång dag. Jag skulle först vara med och inviga Kvalitetsmässan på Svenska mässan tillsammans med civil- och bostadsminister Stefan Attefall, som är min partikollega i Kristdemokraterna. Med på invigningen var också två personer från Glada Hudik-teatern och Britt-Marie Mattsson från Göteborgs-Posten. Här nedan ser du Stefan prata med Britt-Marie Mattsson om att kvalitet inte är detsamma i alla situationer, utan det gäller att se till vad som är bra i varje unik situation.

Själv pratade jag om det jag kallar inre integration, nämligen att vi måste vara medvetna om våra egna svagheter och integrera in dem i vår personlighet, så att vi också kan vara nöjda med det vi är bra på. Efter en snabb lunch deltog jag i ett samtal på scenen på Kvalitetstorget som lockade till sig en ganska stor publik. Efter det tog jag med mig Stefan Attefall till det judiska äldreboendet för att titta på verksamheten. Det märktes att de boende trivdes väldigt bra och att personalen gör ett mycket gott jobb. Till äldreboendet kommer seniorer från hela landet, vilket förstås kan ses som ett kvitto på deras goda arbete. Här syns Stefan och jag när vi precis kommit in på äldreboendet.

Efter att Göteborgs-Posten gjort en snabb intervju med Stefan, som för övrigt kan läsas här, åkte vi vidare till Göteborgs interreligiösa råd. I rådet träffas företrädare för olika religioner och församlingar i Göteborg för att diskutera det som de har gemensamt, utan att fokusera på olikheter och problem. I Stefans uppdrag som civilminister ingår också ansvaret för religiösa församlingar och det var därför viktigt, både för honom och för de religiösa företrädarna att träffas. Göteborgs interreligiösa råd var det första i Sverige, men det finns idag liknande råd runt om i Sverige. Detta är ett mycket bra initiativ. Dialog mellan olika religioner är oerhört viktigt för att förståelsen och respekten i samhället ska öka, och segregationen också minska. Det var ett mycket lyckat möte.

På kvällen träffade jag sedan partivänner från olika delar av landet som tagit sig till Göteborg för Kvalitetsmässan. Det var en lång dag, men den var mycket intressant och jag fick med mig mängder av viktig information att använda mig av i mitt uppdrag som kommunalråd här i Göteborg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.