Det kommunala monopolet stryper kreativiteten

I fjärran skymtar barn- och äldreminister Maria Larsson, Magnus Berntsson och jag på Leva&Fungera-mässan.

Den årliga Leva&Fungera mässan innebär för mig många kära återseenden och glada möten. Det är spännande att återse människor vars resa man följt under lång tid.
I samband med mässan besökte vi en utställare som anordnar daglig verksamhet i form av entreprenörskap. De som deltar i den dagliga verksamheten får vara med att driva företag. Utställaren kämpar med att Göteborgs stadsdelar inte vill bevilja intresserade personer att delta i den här företagsinriktade dagliga verksamheten. När jag hör sådana  berättelser blir jag mer och mer övertygad att det är en tvingande lagstiftning för kommunerna att införa LOV (Lagen om valfrihetssystem ) som krävs för att individen ska sättas i centrum. Allt för många bra initiativ går i stöpet i Göteborg på grund av att LOV:en inte är införd, var barn- och äldreminister Maria Larssons spontana reaktion.

Det kommunala monopolet hämmar kreativitet, innovationskraft och delaktighet. Införs LOV kommer alla; privata aktörer, ideella föreningar, kooperativ etc, som har bra idéer och verksamheter att få möjlighet att få erbjuda sin service. Detta är till gagn, inte bara för Göteborgs äldre och funktionsnedsätta, utan för hela Göteborg. Därför är jag väldigt frågande till varför inte majoriteten med (S) i spetsen inte vill införa LOV.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.