Låt även äldre få välja

Idag kommenterar äldreminister Maria Larsson (KD) i GP det sorgliga faktum att Göteborg  är en av de kvarvarande kommuner där äldre fortfarande inte har rätt att välja hur deras omsorg skall se ut. Anledningen till detta är att socialdemokraterna motsätter sig den så kallade Lagen om Valfrihet. Av landets 290 kommuner har hittills 212 sökt och fått pengar för att utreda hur man kan utforma valfrihetssystem inom äldreomsorgen. I Göteborg däremot är det otänkbart att äldre själva skulle få bestämma vem de vill anlita för att utföra hemtjänst i sina egna hem. Jag har tidigare skrivit om den besynnerliga socialdemokratiska versionen av valfrihet här!

Alla människor bör ges makt att själva få utforma sitt liv och sin vardag.  Viljan att själv få bestämma över sitt liv avtar inte med åldern!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.