Nu räcker inte ens ett helt album av Timo Räisänen

Idag blev det känt att VD:n för skandaltyngda Göteborgs Energi, bakom ryggen på sin egen styrelse, tecknat ett fallskärmsavtal för bolagets vice VD värt fem miljoner. Jag vet inte om man skall skratta eller gråta åt att Göteborg Energi återigen hamnar i rampljuset på grund av korrupt agerande. Vad som gör mig rejält upprörd är dock det sätt som styrelsen väljer att hantera den senaste skandalen.

I pressmedelandet från Göteborg Energi står nämligen att läsa: “Styrelsen och Anders Hedenstedt har därför idag kommit överens om att Anders Hedenstedt utnyttjar sin möjlighet till förtida pension, som han enligt anställningsavtal har rätt till“, och Göteborgs-Posten rapporterar att VD:n avgår. Avgår!?!

En högavlönad VD för ett kommunalt bolag som för sin styrelse och alla Göteborgare bakom ljuset genom ekonomiska oegentligheter skall inte tillåtas att avgå – han skall ges sparken med omedelbar verkan.

Styrelsen tycks dock se saken annorlunda och låter osannolikt nog den gamle VD:n sitta kvar “tills ny VD rekryteras“. Jag menar att detta är ett helt oacceptabelt agerande från styrelsens sida som dessutom skickar helt fel signaler till stadens övriga bolagsdirektörer.  Nu kan inte ens ett fullängdsalbum från Timo Räisänen rädda Göteborg Energis image.  Istället behöver det  grundläggande budskapet om att korruption och mygel inte tolereras slås fast med tydlighet. Detta budskap måste börja med att ge VD:n sparken med omedelbar verkan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.