Soweto inifrån

Det är egentligen ingen som vet hur många det är som bor i Soweto. Siffrorna säger allt från 700.000 eller 1, 3 eller 5 miljoner beroende på vem man frågar. Namnet kommer från början från kåkstad på engelska, Township, som låg sydväst om Johannesburg- SO(outh)WE(st)TO(wnship).

Idag har vi mest hälsat på alla som jobbar med fotbollsprojektet Blitz Academy, installerat oss på vandrarhemmet mitt i Soweto och nu blir det läggdags efter en lång flygresa.

Jag skulle nog inte promenera runt här själv, men det känns riktigt tryggt när vi är här med våra sydafrikanska vänner som själva bor inne i kåkstaden. Det är en otrolig känsla att uppleva ett ställe som Soweto inifrån, istället för att vara en turist. Imorgon börjar arbetet med ledarutbildningar och vi kommer förhoppningsvis att träffa Sowetos eget Grunden BOIS, deras första lag för personer med utvecklingsstörning. De kallar sig själva för Soweto Grunden! Lite häftigt 🙂

Bilderna visar Soweto som sträcker sig så långt man kan se och åt alla håll, samt vårt halvbyggda vandrarhem som har vart halvfärdigt i massa år redan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.