Utveckling på individuell nivå

Just nu sitter jag på Bromma och väntar på planet hem. Idag har jag haft en föreläsning för misa i Stockholm. Misa är ett företag som arbetar med aktiviteter och anställningar för personer med olika typer av intellektuella funktionsnedsättningar. De använder en modell, supported employment där man ger individuellt stöd baserat på förmåga.

Personerna jag föreläste för idag var delvis de som arbetar på misa, delvis deltagarna med förvärvade hjärnskador. Jag gillar verkligen tanken på att ge folk den typen och nivån av stöd som de individuellt behöver för att kunna utveckla sig själva. Stöd till egen utveckling är så mycket bättre än passivt stöd, för såväl samhället som för den som får stödet. Man borde nog egentligen inte bara prata om rättighet att få ett jobb utan också skyldighet att göra det man kan. Det ger också livskvalitet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.