mot riksdagen?

Idag släppte vi nyheten att jag går med i Kristdemokraterna, och att om jag har medlemmarnas stöd vill satsa på en riksdagsplats 2010. Artikeln finns här.

Jag kommer givetvis att skriva och berätta mer om anledningen och hur jag vill hjälpa till med att ge fler möjligheter att utvecklas. Nedanför ligger texten som var på kristdemokraternas hemsida:

Varje människa är unik och i olika situationer kan vi behöva olika typer av stöd. Under de senaste åren har jag fått möjlighet att vara en inspirationskälla som föreläsare, men ser att politiken ger helt nya möjligheter. Med hjälp av det stöd som jag har fått under min tid som idrottare och som funktionshindrad har jag hela tiden fortsatt att utvecklas, nu vill jag arbeta för att fler ska få samma möjligheter. Därför har jag gått med i Kristdemokraterna.

Under det sista året har jag haft ett flertal kontakter med kristdemokrater i olika sammanhang bl.a. socialminister Göran Hägglund och folkhälsominister Maria Larsson. Lite nyfiken började jag läsa principprogrammet och upptäckte att mina grundläggande värderingar överensstämde helt och hållet med Kristdemokraternas.

Efter fler samtal med bl.a. nomineringskommittén i Göteborg kände jag att det fanns ett stöd och intresse för att jag ska ställa upp i provvalet till riksdagen så att medlemmarna får tycka till. Jag brinner för småföretagande, folkhälsofrågor och givetvis har jag ett engagemang i handikappfrågor.

Lega_Hagglund

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.