Sex månader

Idag är det sex månader sedan den islamiska terrororganisationen Hamas plötsligt attackerade oskyldiga civila över hela Israel. Över 1200 israeler mördades under den mörkaste dagen sedan Israel bildades 1948.

Hamas uttalade mål är att utplåna hela staten Israel. Den sjunde oktober tände Hamas eld på hus, torterade oskyldiga, våldtog kvinnor och spred en skräck som aldrig kommer att försvinna. Israelerna kommer aldrig att glömma.

Hamas mördade och kidnappade kvinnor, barn, gamla och sjunka. Över hundra oskyldiga människor är fortfarande gisslan hos Hamas. Vi vet inte vart de hålls, vi vet inte vad Hamas har gjort med dem och vi vet inte ens om de fortfarande är vid liv.

I ett halvår har familjer och andra anhöriga varit utom sig av oro, ilska och sorg.

Jag har träffat många familjemedlemmar och anhöriga och deras sorg är med mig varje dag. Vi spelade in ett samtal jag hade med Liran, Yonatan, Ido och Yamit om vad som hände dem den sjunde oktober. Lirans bröder tvillingarna Gali och Ziv blev kidnappade, Yamits syster Doron blev kidnappad och Yonatan och Idos bror Alon blev kidnappad.

Vi hoppas alla att de gisslantagna som fortfarande är vid liv så fort som möjligt kommer hem till sina familjer.

Här är ett kort klipp från vårt samtal: https://www.facebook.com/watch/?v=1414666336150840

Hela samtalet (36 min på engelska) finns på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=R8Thanzhvgo

Upptäck mer från David Lega

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa