IPAC:s (Inter-Parliamentary Alliance on China) möte på parlamentet i London

Idag, under IPAC:s (Inter-Parliamentary Alliance on China) möte på parlamentet i London, träffas vi över parti- och landsgränserna för att diskutera Kinas hot mot demokratiska värderingar världen över. Vi som är medlemmar i IPAC tillhör världens demokratier och tillsammans arbetar vi för att ha ett koordinerat svar mot den kinesiska regimens påtryckningar och hot.

Vi ser Kinas försök till total assimilering av Tibets folk, kraftigt ökade aggressivitet mot Taiwan, hur demokratin utplånats i Hongkong och koncentrationsläger i Xinjiang. Detta borde vara en varningssignal för hela världen. Vi måste prata mer om hotet från Kina och därför är vårt arbete inom IPAC väldigt viktigt.

Samtidigt som den kinesiska regimen agerar aggressivt nationellt och i sitt närområde, intensifierar Kina också sina ekonomiska investeringar och sitt inflytande i Europa, vilket väcker legitima säkerhetsfrågor. I dagens möten har vi lagt särskild vikt vid att diskutera hur vi kan fördjupa samarbetet mellan våra länder för att stärka vår förmåga att effektivt och strategiskt svara mot de hot som Kinas politik utgör.

Det är en grundpelare för vår framtid att stå sida vid sida och arbeta tillsammans för att försvara och bevara de demokratiska principer som är kärnan i våra samhällen.

Upptäck mer från David Lega

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa