Att hantera kriser är det nya normaltillståndet för många av dagens unga

Idag skriver jag tillsammans med Lídia Pereira, som är för ordförande Europas kristdemokratiska ungdomsförbund (YEPP), i tidningen Altinget. Vi skriver om ungas förutsättningar i Europa idag. Tyvärr är krishantering det nya normaltillståndet för många av dagens unga. Ungdomen ses ofta som den bästa tiden i livet. Men i en tid då Europa står inför stora utmaningar vad gäller bostadsbrist, prisökningar, löner som står i konflikt med levnadskostnaderna och en värld som möter konsekvenserna av klimatkrisen, undrar många var man ska börja. Hur ska man kunna bli självständig och njuta av livet när framtiden är så oförutsägbar?

Politiken måste vända blicken både blicken och örat mot den yngre generationen, inte bara för att forma vår framtid utan även vår nutid. Därför har den kristdemokratiska partigruppen (EPP) under veckan bjudit ner 800 ungdomar från alla EU:s medlemsstater till parlamentet i Bryssel. Vi vill höra deras perspektiv, och samtidigt berätta om vad EU betyder och kan betyda för dem. Jag har själv tagit bjudit ner åtta KDU:are från olika delar i Sverige som har deltagit i ungdomsveckan.

Läs gärna vidare i min och Lídias artikel här: https://www.altinget.se/…/lega-och-pereira-att-hantera…

Kan vara en bild av 2 personer och text där det står ”Vi satsar pả Europas unga! Debatt Lega och Pereira: "Att hantera kriser är det nya normaltillständet för mảnga αν dagens unga"”