VARFÖR BRYR SIG (S) INTE OM DE KRISTNA PALESTINIERNA?

Kan vara en bild av 1 person och text där det står ”Religionsfrihet är en mänsklig rättighet; det är beklagligt att jag ska behöva pảminna Socialdemokraterna om det och det är ännu mer beklagligt att de inte lyssnar. David Lega, KD Läs min debattartikel Dagen ( epp”

Jag skriver idag i Tidningen Dagen om ett anmärkningsvärt ärende, som behandlades här i parlamentet i somras. Den svenska socialdemokraten Evin Incir hade fått uppdraget att författa en rekommendation om EU:s relation till den palestinska myndigheten. Jag blev inte särskilt förvånad över det faktum att den rekommendation som skulle handla om hur EU ska förhålla sig till de palestinska myndigheterna, istället kom att främst handla om kritik mot Israel. Men jag blev däremot förvånad över att texten överhuvudtaget inte nämner de kristnas situation. I Incirs förslag omnämns överhuvudtaget inte religion, religionsfrihet eller minoriteter.

För oss kristdemokrater är det självklart att ett samhälle bara kan bli demokratiskt på riktigt om religionsfrihet råder. Det är en lång väg till hållbar fred i Mellanöstern. Som kristdemokrat vet jag att en central pusselbit är att religionsfrihet och minoriteters rättigheter kan garanteras. Religionen måste få ha sin plats i samhället.

Tyvärr visar Socialdemokraterna gång på gång att de inte förstår allvaret i konflikten i Mellanöstern. Många höjde på ögonbrynen när den socialdemokratiske riksdagsledamoten i utrikesutskottet Jamal El-Haj inte bara deltog utan också höll tal på en konferens med nära kopplingar till den palestinska terrororganisationen Hamas i somras. El-Haj (S) satt på första bänk bredvid ordföranden för evenemanget, Amin Abu Rashid, som står rörelsen Hamas nära.

Socialdemokraterna är helt vilse i Mellanösternpolitiken, därför att de saknar insikt när det gäller både terrorism, extremism och religionsfrihet.

Läs gärna min artikel här: https://www.dagen.se/…/varfor-bryr-sig…/