DEBATT: Inte självklart för Vänsterpartiet att EU ska hjälpa Ukraina

Skriver idag i Sydsvenskan om Vänsterpartiets utrikespolitik, och särskilt deras förhållningssätt till Kuba och Ryssland.

Vänsterpartiet är inte ett parti som alla andra, det verkar inte självklart för dem att EU ska hjälpa Ukraina. Vänsterpartiet röstade inte för Europaparlamentets fördömande av Rysslands aggressionskrig mot Ukraina förra året. Partiet stöttade inte EU-kommissionens förslag om att ge Ukraina EU-kandidatlandsstatus. Tidigare i sommar beslutade EU om nytt ammunitionsstöd till Ukraina – inte heller det röstade Vänsterpartiet för.

Men inte nog med det, vänstern är också den kubanska regimens bästa vänner i Europa. Den kubanska regimen förtrycker sitt folk med brutala metoder, samtidigt som den slutit upp bakom Putin i hans orättfärdiga krig i Ukraina.

När Europaparlamentet nyligen fördömde den kubanska regimen, så ställde Vänsterpartiet inte sig bakom den resolutionen. I min värld finns det inget som helst överseende med hur Vänsterpartiet förhåller sig till Ryssland och Kuba. Att inte försvara fred och mänskliga rättigheter är oförsvarbart.

Läs gärna artikeln här: https://www.sydsvenskan.se/…/inte-sjalvklart-for…