“Den värsta rekommendationen som utrikesutskottet författat”

”Det här är den värsta rekommendationen som utrikesutskottet författat under min tid i Europaparlamentet. Jag är tyvärr inte förvånad över detta resultat, när svenska socialdemokrater hållit i pennan.”

Lyssna gärna på mitt inlägg i debatten om EU:s relation med den palestinska myndigheten nedan.

Jag kommer imorgon rösta nej till den rekommendation som den svenska ledamoten Evin Incir från Socialdemokraterna författat. Slutprodukten är förkastlig, rentav pinsam. Uppgiften var att författa en rekommendation för EU:s relation med den palestinska myndigheten. Men texten fokuserar mer på Israel än på den palestinska myndigheten. Socialdemokraterna kan inte hålla sig ifrån att manifestera sitt hat mot Israel. Det är ovärdigt Europaparlamentet att göra detsamma.

Samtidigt som den här rekommendationen listar, till viss del relevant, kritik mot Israel så bortser den från helt centrala problem från den palestinska sidan. Terroristorganisationen Hamas fruktansvärda attacker mot det israeliska folket nämns inte. Hotet om att förgöra Israel nämns inte. Inte ens problematiken med antisemitism och diskrimineringen av kristna adresseras.

Den text vi har på bordet är ofullkomlig, obalanserad och oseriös. Jag kan inte förstå att Socialdemokraterna gång på gång blundar för allvaret i situationen i Mellanöstern. Man kan inte skriva en rekommendation i Europaparlamentets utrikesutskott på samma sätt som man formulerar en SSU-debattartikel. Nej, denna socialdemokratiska rekommendation kan inte tillåtas bli Europaparlamentets officiella position.

Se mitt inlägg via denna länk: https://fb.watch/l_caHIiaX5/