Almedalen 2023

Igår kom jag hem efter en ovanligt kort men intensiv Almedalsvistelse.

För mig var Almedalen annorlunda i år. Förutom att programmet är kortare och allting mer komprimerat, så är också atmosfären ny. Förra året mördades en människa mitt ibland oss, på öppen gata. Det är svårt att ta in att något så fruktansvärt skedde. Almedalen är ett forum för demokrati och dialog, en plats fylld av vilja, glädje, hopp och innovationskraft. Här möts vi för att diskutera framtiden, här möts vi för att lyssna på varandra. Jag är därför glad att så många människor deltog i Almedalsveckan i år, trots oron efter förra årets dåd. Stort TACK till alla poliser och vakter som gjorde detta möjligt och som gör ett fantastiskt arbete.

Det har varit väldigt kul att träffa massor av partivänner från Kristdemokraterna, och andra vänner från näringsliv, civilsamhälle och akademin. Nu är jag full av energi och inspiration!

Ebbas tal var hoppfullt. ”Reformtåget tuffar på” är en väldigt bra illustration på regeringens arbete. Regeringen har klivit in på Rosenbad med stora ambitioner – vi ska vända utvecklingen i Sverige. Mycket har redan gjorts, men de stora förändringarna för vårt stora land tar lång tid. Reformtåget tuffar på. Ebba pratade om att rusta Sverige starkt. Barn ska rustas med rätt värderingar och unga behöver rustas med rätt kunskap. Vi behöver rusta infrastrukturen för att hela Sverige ska kunna fungera och vi behöver rusta välfärden för att vi ska kunna färdas genom hela livet på bästa sätt.

Tack Ebba för ett inspirerande tal! Nu kör vi vidare. I Europaparlamentet har vi inte sommarledigt än på ett par veckor, så jag åker tillbaka till Bryssel imorgon.