ASAP: Nytt stöd till Ukraina – V och MP röster emot

Igår godkände Europaparlamentet, med bred enighet, nytt stöd till Ukraina. EU anslår 500 miljoner euro till ammunitionstillverkning för att säkerställa europeisk ammunitionsförsörjning och främja europeisk försvarsindustri. Det gör vi framför allt för att kunna hjälpa Ukraina och för att kunna bistå Ukraina med ammunition.

Det är bedrövligt och helt oförståeligt att Vänsterpartiet och Miljöpartiet inte röstade för detta förslag!

Det är tyvärr inte första gången dessa partier vacklar gällande stödet till Ukraina. Men det är lika upprörande varje gång. Det ukrainska folket slåss för sin nations överlevnad. De ryska styrkorna begår krigsbrott efter krigsbrott: oskyldiga mördas, barn tvångsdeporteras och hela byar jämnas med marken.

Samtidigt som det ukrainska folkets mannamod har imponerat, upprepar ukrainska företrädare att omvärldens stöd förblir avgörande. Aggressionskriget har nu pågått i över ett år, och medan nästan alla politiker gör starka uttalanden och fördömanden så landar vi tyvärr olika när det kommer till faktiskt handling. Tyvärr backar inte V och MP upp sitt uttalade stöd till Ukraina, med stöd för faktiska förslag. Det ska inte behöva sägas, men fina ord kommer inte att hjälpa Ukraina vinna kriget.

Ukraina behöver pengar, vapen och ammunition. V och MP borde skämmas!