TILLÄGNA ALLA BARNS DAG DE DEPORTERADE UKRAINSKA BARNEN

I år borde vi tillägna Alla Barns Dag de ukrainska barn som blivit tvångsdeporterade till Ryssland. Sedan början av kriget har mer än 16,000 ukrainska barn skickats till Ryssland och syftet är att barnen ska ”russifieras” för att sedan adopteras bort till ryska familjer.

Tusen åter tusen barn som tagits från sina familjer och hem. Det är ren ondska!

Tvångsrussifieringen är en del av Putins plan om att helt radera den ukrainska identiteten och den ukrainska nationen. En av vår historias mörkare sidor upprepar sig och sker just nu framför våra ögon: tvångsförflyttningen av människor tar oss tillbaka till Stalins tider och till Sovjetunionen.

Jag höll tal i Europaparlamentets kammare om detta förra veckan. Titta gärna på mitt tal! ⤵️

https://www.facebook.com/watch/?v=533969385615817

Vi måste göra allt vi kan för att stoppa dessa brott! Förövarna måste hållas ansvariga!

Putin måste straffas!