DEBATT: Vänder Alice Bah Kuhnke kappan efter vinden?

Gång på gång visar det sig att MP röstar mot våra förslag och säger nej till KD:s politik bara för att det är just KD som föreslår det. Jag skriver idag i Altinget om ett sådant riktigt tråkigt exempel.

När jag föreslog att EU ska terrorlista Irans Islamiska revolutionsgarde (IRGC) i höstas sa Alice Bah Kuhnke (MP) bestämt nej. ”Jag vet inte om David Lega är en domare, men jag slänger mig inte med juridiska begrepp, jag är politiker.” Nu föreslår plötsligt Alice Bah Kuhnke att gardet ska terrorlistas. Har Bah Kuhnke blivit domare under det senaste halvåret eller är det helt enkelt som vanligt: att MP vänder kappan efter vinden?

Jag hoppas att MP nu kan erkänna att de hade fel och att vi kan enas i Iranpolitiken och i stödet för kvinnorna i Iran. Många har fängslats, misshandlats och avrättats i Iran sedan jag föreslog terrorstämplingen i höstas. Det är bokstavligen blodigt allvar. Kvinnorna som kämpar med sina liv i insats i Iran förtjänar vårt fulla stöd, de måste vara viktigaste än politiskt positionerande.

Länk till artikeln: https://www.altinget.se/…/vander-alice-bah-kuhnke…