DEBATT: ALLA FÖRTJÄNAR ATT FÅ FIRA PÅSK I TRYGGHET

Nu infaller en av årets viktigaste högtider. Idag firas den ortodoxa påsken. Men många protestanter, katoliker och ortodoxa världen över har inte möjlighet att fira påsk på grund av religiös förföljelse och förtryck. 360 miljoner kristna är utsatta för förföljelse på grund av sin tro, vilket gör den till den mest förtryckta religiösa gruppen i världen. Mer måste göras för att skydda religionsfriheten!

Tillsammans med Yusuf Aydin (som är Kristdemokraternas talesperson för religiösa minoriteter) presenterade jag tre förslag som Kristdemokraterna driver i en artikel i fredags:

1️⃣ Regeringen behöver verka för en FN-resolution om att regeringar i Mellanöstern, Nordafrika och Asien måste skydda kristna och andra religiösa minoriteter samt låta FN-observatörer se över nödvändiga säkerhetsåtgärder.

2️⃣ Sverige behöver vara pådrivande inom EU och FN för sanktioner mot stater och andra aktörer som begår allvarliga övergrepp mot religiösa minoriteter, däribland kristna.

3️⃣ Kristdemokraterna föreslår inrättandet av en särskild ambassadör för religionsfrihet. Det är en funktion som redan finns i många andra länder, exempelvis i Danmark. En ambassadör för religionsfrihet kan ställa krav när handelsavtal ingås, eller ta fram rapporter om brott mot mänskliga rättigheter i länder där religiösa minoriteter förtrycks.

Låt påsken fungera som en väckarklocka! Alla kristna förtjänar att fira påsk i fred och säkerhet.

Läs mer i artikeln här:

http://www.europaportalen.se/2023/04/sverige-maste-driva-pa-att-skydda-religiosa-minoriteter-i-varlden