Ashton Kutcher om barns säkerhet på internet

Måste man välja mellan att värna barns säkerhet ELLER integritet online?! Nej.

Lyssna på Ashton Kutchers kloka ord om saken. Ashton Kutcher driver Thorn, en organisation som jobbar med teknik som skyddar barn på internet. Han är expert på hur tekniken fungerar och brinner för att hitta sätt som både skyddar barn men också värnar vanliga internetanvändares integritet.

De senaste veckorna har ett nytt lagförslag som syftar till att stoppa spridningen av sexuella övergrepp på barn online debatterats häftigt. I debatten målas det ofta upp som att man antingen är på barnens sida men då struntar i privatpersoners integritet, eller så värnar man integritetsaspekten och struntar i barnen säkerhet. Men det går alltså att hitta tekniska lösningar som tillgodoser både och. Det är ganska komplicerat, men inte omöjligt!

Som representant för EPP Group är jag ordförande i Europaparlamentets tvärpolitiska grupp för barns rättigheter som granskar all EU-lagstiftning och policy som rör barn. Jag kommer att skriva mer om den viktiga nya lagstiftningen som nu är på väg, men lyssna gärna till Ashton Kutchers tankar så länge. Följ länken nedan ⤵️

https://www.facebook.com/watch/?v=1041648190146269

(Undertextning på svenska och engelska finns tillgängligt. Om texten inte syns automatiskt så aktiveras den i inställningarna)