SLUTREPLIK: BEKLAGLIGT ATT V & MP BRYR SIG MER OM ATT DISTANSERA SIG FRÅN KD ÄN OM KVINNORNA I IRAN

I förra veckan skrev jag en debattartikel tillsammans med två partikollegor, Sarah Kullgren och Soheila Fors, där vi ifrågasätter varför EU har kampanjer som säger att ”Freedom is in hijab” och varför flera av mina svenska kollegor stöttar dessa. Det är inte slöjan i sig som är problemet, men vi vänder oss starkt emot kommunikation som sätter likhetstecken mellan hijab och frihet.

Alice Bah Kuhnke (MP) och Malin Björk (V) svarade på vår artikel men tyvärr hade de ingenting att säga till sitt försvar. Inte med en enda mening förklarar de varför de tycker att EU ska kommunicera att ”Freedom is in hijab”. Inte med en enda mening kan de förklara varför de inte håller med oss om att sådana budskap är olämpliga.

Debattörerna diskuterar däremot den politiska spelplanen och förklarar att KD, M och SD inte är ’så feministiska’ enligt deras måttstock. Det verkar därför som att V och MP har röstat emot förslaget ifråga rent instinktivt. Nej, till KD:s förslag som rör kvinnors rättigheter – oavsett vad som står i förslaget?!

Jag tror att kvinnorna i Iran förväntar sig mer.

➡️ Läs vår slutreplik här: https://www.expressen.se/…/vi-borde-kunna-enas-om…/