DEBATT: Prioritera barnen i Turkiet och Syrien

Idag skriver Yusuf Aydin (Kristdemokraternas talesperson för kristna minoriteters rättigheter), Gudrun Brunegård (Kristdemokraternas biståndspolitiska talesperson) och jag om vår syn på EU:s och Sveriges hjälp och bistånd till Turkiet och Syrien efter de fruktansvärda jordbävningarna. Våra tankar går till alla drabbade, jordbävningarna har tagit över 50 000 människoliv och förstört livet för långt många fler.

Det är ingen hemlighet eller nyhet att Kristdemokraterna tycker att bistånd är oerhört viktigt. Sverige och EU har en skyldighet att bistå människor i nöd med hjälp oavsett var i världen de befinner sig. Den svenska regeringen håller tillsammans med EU-kommissionen en givarkonferens för att samla bidrag de som drabbats av jordbävningarna. Konferensen är viktig, eftersom det råder akut nöd i de drabbade områdena.

Som politiker i Europaparlamentets och riksdagens utrikesutskott har vi tre förslag rörande det stöd och bistånd som Sverige och EU nu bistår Turkiet och Syrien med. Bistånd är viktigt och just därför måste vi vässa insatserna så att hjälp ges på rätt sätt och till rätt mottagare! Läs gärna våra förslag i artikeln. ⬇️