DEBATT: Svenska “feminister” trivialiserar hijab i EU

Skriver idag på Expressen Debatt tillsammans med partikollegorna Soheila Fors och Sarah Kullgren från Kristdemokratiska Kvinnoförbundet om hur ”feministerna” och de som företräder den så kallade feministiska utrikespolitiken gång på gång sviker kvinnorna i Iran.

EU basunerar med jämna mellanrum ut att ”Freedom is in hijab” i sina sociala kanaler. Det är pinsamt. Det är inte slöjan i sig som är problemet, men vi vänder oss starkt emot att sätta likhetstecken mellan hijab och frihet.

När jag lagt förslag om att EU ska sluta med dessa kampanjer är det förutom KD tyvärr bara M och SD av svenskarna som röstat för.

Vi menar att EU, med våra skattepengar, måste sluta trivialisera hijaben – inte minst på barn! Det är otroligt märkligt och oseriöst att hävda att man stöttar kvinnornas revolution i Iran eller att man tar kampen mot hedersförtryck på allvar om man inte ser problemet med slöjtvång.

Läs artikeln här: https://www.expressen.se/…/svenska-feminister…/