Debattartikel om Bosniens framtid

Igår firades Bosnien och Hercegovinas självständighetsdag, till minne av självständigheten från Jugoslavien 1992. Jag och mina partikollegor Magnus Berntsson (utrikespolitisk talesperson i riksdagen) och Nedžad Deumić (oppositionsråd i Stenungsund) passade på att skriva en artikel om Bosniens framtid.

Förra året beviljade EU Bosnien och Hercegovina status som kandidatland. Jag och mina kollegor menar dock att landet har en lång bit att gå innan ett EU-medlemskap är aktuellt. Vägen mot ett EU-medlemskap är kantat av krav och villkor och stora reformer är nödvändiga. Bosnien och Hercegovinas framtid är i EU, men båda parter har ett gediget arbete framför sig.

Läs gärna artikeln där vi beskriver vad Bosnien och Hercegovina behöver göra, vad EU:s roll är och våra farhågor kring Putins inflytande på Balkan.

http://www.europaportalen.se/2023/03/eu-behover-oka-sitt-engagemang-bosnien-hercegovina?fbclid=IwAR0HS_84M84I1psCWkHHs9WS9UebpjPM_QEgeZLlC8IJqN08wnNFf4KDKjY