DEBATT: AVBRYT IRANAVTALSFÖRHANDLINGARNA

May be an image of text that says 'Göteborgs-Posten Posten Orimligt att fortsätta förhandla med Iran medan de slaktar sitt folk David Lega (KD) Europaparlamentariker D)Europaparnamentrieriries i rikesutskottet Magnus Berntsson (KD) Riksdagsledamot utrikesutskottet'

Det iranska folket protesterar med sina liv som insats och vi måste göra mer för att stötta deras kamp. Idag skriver Magnus Berntsson (KD:s utrikespolitiska talesperson i riksdagen) och jag om hur EU behöver lägga om sin Iranpolitik.

Vi vill att EU officiellt avbryter de naiva förhandlingarna om kärnteknikavtalet med Iran. I korthet går avtalet ut på att erbjuda Iran sanktionslättnader i utbyte mot begränsningar av dess kärnenergiprogram för att säkerställa att den iranska regimen inte utvecklar kärnvapen. Det är naivt att tro att den iranska regimen skulle acceptera något annat än hävda sanktioner för att sluta en ny överenskommelse som begränsar landets kärntekniska verksamhet. Men för oss är det i nuläget helt otänkbart att häva några sanktioner överhuvudtaget. Tvärtom, regimen och mullorna i Iran behöver straffas med de hårdaste sanktioner som EU har i sin verktygslåda!

Läs debattartikeln här: https://www.gp.se/debatt/orimligt-att-fortsätta-förhandla-med-iran-medan-de-slaktar-sitt-folk-1.91311756