Ledare i BT om Iran och det Islamiska revolutionsgardet (IRGC)

Skriver idag i Borås Tidning om Iran och det Islamiska revolutionsgardet (IRGC). Det är svårt att sätta ord på helvetet i Iran. Det iranska folket som protesterar mot det förtryck som plågat dem länge mötts av regimens ursinningslösa vrede. Protesterna slås ner med våld, massgripanden, tortyr och avrättningar. Myndigheterna har satt in revolutionsgardet och beordrat dem att stoppa protesterna till varje pris.

Revolutionsgardet terroriserar inte bara det iranska folket. De organiserar också internationell terror, exempelvis skickas nu drönare till den ryska armén. Jag har länge drivit förslaget att terrorstämpla revolutionsgardet i EU. Nu finns det äntligen majoritet för mitt förslag. Läs mer om revolutionsgardet och terrorstämplingen i veckans krönika:

https://www.bt.se/ledare/eu-kan-gora-mer-for-folket-i-iran-a9e97d36/?fbclid=IwAR3556pIy_s7_5d5dO_7MpYdFZLkmSt-_vU0TE32xrlX2xMBA4veIZJRlPU