Ledare i BT om den korruptions- och mutskandal som uppdagats i Europaparlamentet

Skriver idag i Borås Tidning om den korruptions- och mutskandal som uppdagats i Europaparlamentet.

Om misstankarna visas sig sanna så utgör brotten ett ofantligt svek mot demokratin. Det är därför bra att Europaparlamentet har svarat snabbt och kraftfullt. Vår talman har gjort skarpa uttalanden och åtagit sig granska och ändra parlamentets arbetssätt för att minska risken att något liknande händer igen.

Men det får inte gå för snabbt när parlamentets regelverk ska justeras. Exempelvis får de nya transparensreglerna inte innebära att vi måste registrera de möten vi har med demokratiaktivister och dissidenter från auktoritära stater. Deras påverkansarbete i EU sker ofta med fara för liv och säkerhet.

Läs mina tankar om dessa avvägningar i veckans ledare:

https://www.bt.se/ledare/viktigt-att-anklagelserna-hanteras-pa-ratt-satt-e764c756/