Ledare i BT om hur sport och mänskliga rättigheter hänger ihop

Läs gärna min ledare i Borås Tidning som handlar om en stor manifestation jag anordnade i parlamentet i veckan. Eftersom fotbollsspelarna i Qatar hindrats från att bära regnbågsarmbindeln såg jag till att mina parlamentarikerkollegor bar armbindeln i parlamentet istället! Hundratals ledamöter bar armbindeln i kammaren, under omröstningen för en resolution om fotbolls-VM i Qatar.

Jag är självklart medveten om att det förmodligen inte kommer ändra hur HBTQ-personer behandlas i Qatar – åtminstone inte på kort sikt – att vi burit armbindlar i Strasbourg. Men det är ändå viktigt att visa att vi ser och bryr oss om vad som händer där. Att vi står i sympati med fotbollsspelarna och att vi står upp för allas rätt att älska vem man vill.

Dagen efter min manifestation inleddes så hävde FIFA regnbågsförbudet. Nu får spelarna bära regnbågen under VM om de vill! Mycket goda nyheter.

Mer om hur sport och mänskliga rättigheter hänger ihop här:

https://www.bt.se/ledare/sporten-ska-vara-en-arena-for-gladje-och-frihet-inte-diktaturer-4d1d4a3f/

Photo: EPP-Group