ÄNTLIGEN NY REGERING

Äntligen får vi chansen att visa vad vi går för. Äntligen får vi chansen att ändra riktning för Sverige. Nu börjar arbetet med att ta tag i alla de problem som Sverige står inför.

Jag är så otroligt glad, stolt och hoppfull inför kommande fyra år. Ulf Kristersson har mitt fulla förtroende som Sveriges nya ledare, och den regering han idag presenterat ser väldigt lovande ut.

Att Kristdemokraterna får stort ansvar i våra sex statsråd är spännande, och det förpliktar. Jag tycker att de ministerposter och de ansvarsområden vi nu kommer att ansvara för är några av de absolut viktigaste i Sverige idag. Nu får Kristdemokraterna chansen att denna mandatperiod bygga och stärka statens mest grundläggande funktioner: vården, tryggheten, energiförsörjningen – det som bara måste fungera.

En positiv nyhet bland ministerorganiseringen som alla kanske inte tänkt på är ansvaret för idrotten. Jag har länge tyckt att ansvaret för idrotten, eller idrottsministern, hör hemma på socialdepartementet. Idrott ska inte ses som en andrafiol till kulturen. Idrotten är otroligt viktig för folkhälsan och hör därför hemma på socialdepartementet.

Idag är en bra dag. Jag är fylld av hopp.

På bilden nedan: de nya kristdemokratiska ministrarna (Ebba Busch, närings- och energiminister samt vice statsminister, Jakob Forssmed, socialminister, Peter Kullgren, landsbygdsminister, Andreas Carlson, infrastruktur- och bostadsminister, Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister och Erik Slottner, civilminister).