VIKTIGA MÖTEN I WASHINGTON OCH NEW YORK – EFTER VALET

Just nu är mitt fokus val, val, val. Valrörelsen upptar nästan all min tid och fokus. Det är svårt att se bortom valdagen. Men faktum är att jag har en viktig resa inplanerad redan dagen efter valdagen.

Dagen efter valet reser jag till USA för att delta på tre stora internationella möten. Det är tre otroligt viktiga frågor som ska behandlas och alla kräver mer samarbete och bättre koordinering.

Resan börjar med ett gigantiskt möte om Kina. Organisationen IPAC (Inter-Parliamentary Alliance on China) består av politiker från demokratier världen över som vill samarbeta för att bemöta hotet från Kina. Nu möts 25 olika länder för den årliga konferensen som i år är i den amerikanska kongressen i Washington. Jag representerar Europaparlamentet. Bland mycket annat står Taiwan, Hongkong och folkmordet på uigurerna på agendan.

Därefter är jag inbjuden till ett toppmöte om att bekämpa antisemitism på nätet. Inter-Parliamentary Task Force to Combat Online Antisemitism är en taskforce med politiska representanter från bl.a. USA, Kanada, Australien, Storbritannien, Sydafrika och Israel som samarbetar och ger gemensamma globala rekommendationer. Jag medverkar som företrädare för Europaparlamentets arbetsgrupp mot antisemitism, och är inbjuden för att berätta om våra erfarenheter i Europa.

Det tredje stora mötet handlar om barn och utbildning. FN:s generalförsamling sammanträder i New York och denna gång finns ett särskilt fokus på utbildning. FN:s hållbarhetsmål nummer 4 syftar till att säkerställa en inkluderande och likvärdig utbildning av god kvalitet och att ge alla möjligheter till livslångt lärande. Detta mål har på många håll hindrats under pandemin: skolor har stängt ner och tillgången till undervisningen har varit olikvärdig till följd av varierande digitala förutsättningar. Jag har varit Europaparlamentets ansvarige för att ta fram en ny EU-strategi för just detta: att främja barns tillgång till utbildning globalt och mildra effekterna av coronapandemin. Därför känns det viktigt – och stort – att få vara med när FN:s generalförsamling nu diskuterar ämnet.

Självklart blir det även en del andra mindre möten och besök emellan dessa stora konferenser. Och självklart kommer ni kunna följa min resa i sociala medier.

Men först ska vi vinna val! KD är redo för en nystart för Sverige. KD är redo för en ny, mer aktiv och värderingsburen utrikespolitik. Vi vill göra mer på alla de områden som nämns här ovan. Mer för barnen, mer för att bekämpa antisemitismen och mer för att bemöta hotet från Kina.

Rösta KD den 11 september!