TRE FRAMGÅNGAR JAG ÄR EXTRA STOLT ÖVER

Nu när Europaparlamentet har sommarstängt och de flesta parlamentariker är på semester har jag passat på att reflektera över de senaste tre åren. I valrörelsen lovade jag att använda min plattform för att vara en röst för de som har svårast att bli hörda och tack vare mina positioner i Europaparlamentet har jag haft fantastiska möjligheter att leva upp till det löftet.

Jag har bland annat:

1️⃣ som ordförande i Europaparlamentets tvärpolitiska grupp för barns rättigheter lyckats få EU-kommissionen att lägga fram en ny lagstiftning för att skydda barn från sexuella övergrepp online.

2️⃣ sett till att nya krav har ställts på kandidatlandet Nordmakedonien som nu måste stänga ner sina institutioner för funktionsnedsatta.

3️⃣ förhandlat och drivit igenom en resolution i parlamentet som erkänner brott mot mänskligheten och den allvarliga risken för folkmord i Xinjiang, Kina.

Läs gärna min krönika där jag lyfter fram tre riktigt stora framgångar som jag är extra stolt över: https://www.bt.se/…/tre-framgangar-som-jag-ar-extra…/