POLITIK GÅR TRÖGT MEN GÖR SKILLNAD

Läs gärna min lördagskrönika om mitt arbete i barnrättsgruppen i parlamentet. Arbetet med barns rättigheter upptar mycket av min tid och det finns mycket att uträtta för att göra EU till en tryggare och bättre plats för barn att växa upp i.

Men det är viktigt att ibland ta ett steg tillbaka och titta på vilka framsteg som faktiskt skett. Politikens framsteg kan tyckas för få och processer går ofta för långsamt, inte minst i EU. Jag kände mig därför både stolt och nöjd när jag häromveckan fick presentera ny EU-lagstiftning på ett internationellt toppmöte, med vetskapen att jag utgör en viktig komponent i det enorma EU- maskineriet. Det är väldigt fint att få jobba för samhällets små. För dem som inte kan eller vågar berätta om sina problem och behov, eller om de utsatts för hemskheter.

▶️ Länk till krönikan: https://www.bt.se/…/politik-gar-trogt-men-gor-skillnad…/