DEN BARBARISKA ORGANPLUNDRINGEN I KINA

Man tror inte det är sant.

Det låter som något som sker i en skräckfilm, och inte i verkligheten 2022: I över tjugo år har statssanktionerad så kallad organplundring pågått i Kina. Samvetsfångar, alltså de som fängslats på grund av sina ”felaktiga åsikter”, avrättas så att deras organ kan stjälas.

Den kinesiska regimen fängslar människor med fel åsikter, religion eller etnicitet. Fångarna får genomgå medicinska undersökningar, däribland blodprov, ultraljud och röntgen, helt utan samtycke. Organ avlägsnas för att tjäna pengar, för att kunna utföra transplantationer eller för att användas till forskning.

Ondskan vet inga gränser.

Att tortera och stjäla organ från oskyldiga människor är den absoluta motsatsen till att respektera alla människors okränkbara människovärde.

Ord räcker inte till.

Idag adresserade Europaparlamentet frågan igen, på initiativ av den kristdemokratiska gruppen. Nu kräver vi bland annat:

▪️ att den kinesiska regimen ställs till svars,

▪️ att oberoende utredare får fri tillgång att undersöka organindustrin i Kina,

▪️ att EU och medlemsstaterna gör allt för att förhindra organ-turism till Kina.

Tyvärr inkluderar inte dagens resolution krav om ytterligare sanktioner. Ledamöterna från S, MP, V, C och L röstade mot detta. Jag är för ytterligare sanktioner mot de tjänstemän och enheter som är ansvariga för att organisera den fruktansvärda organskörden i Kina. Det gör mig väldigt besviken att se hur kollegor återigen tvekar ifråga om en hårdare Kina-linje.