360 MILJARDER TILL RYSSLAND OCH 10 MILJARDER TILL UKRAINA

Kriget i Ukraina har tagit livet av många civila, många kvinnor och barn. Faktum är att Rysslands invasion i Ukraina inte bara påverkat ukrainarna utan även hela den europeiska kontinenten. Vår frihet och säkerhet är hotad.

För att visa sitt stöd till Ukraina har EU bland annat skänkt militär utrustning till Ukraina till ett värde av 1 miljard euro. Det kan anses mycket för blotta ögat men sätts det i sin rätta kontext så är det tyvärr inte det.

Faktum är att EU fortfarande bedriver handel med Ryssland och många av EU-länderna är beroende av importen av ryska energiresurser, däribland kol, olja och naturgas.

Alltmedan EU har skänkt militärutrustning till Ukraina till värde av 1 miljard euro har EU samtidigt köpt rysk gas och olja för mer än 36 miljarder euro sedan den 24:e februari. Siffrorna talar för sig själva.

Jag har drivit på för ett omedelbart importförbud av ryska energiresurser för att stoppa finansieringen av Putins krigskassa. Förra veckan enades Europaparlamentet äntligen om ett energiembargo mot Ryssland: att stoppa importen av rysk olja, kol och naturgas. Omedelbart.

Det är inget lätt beslut, men det är så vi kan skapa fred. Läs mer om detta i min krönika: https://www.bt.se/…/manga-eu-lander-finansierar-putins…/