TACK PIA STEENSLAND (KD) – STOR VINST FÖR ASSISTANSEN

Det är ingen hemlighet att Kristdemokraterna varit missnöjda med regeringens politik rörande assistansen. Ansvaret för assistanskrisen faller tungt på Magdalena Andersson. Det var statsminister Magdalena Andersson (då i rollen som finansminister) som beslutade om kraftiga nedskärningar för den personliga assistansen och därefter gav Försäkringskassan ett regleringsbrev med direktivet att bryta utvecklingen av antalet assistanstimmar. Det har lett till att tusentals personer förlorat sin rätt till assistans – trots oförändrat behov.

Vi kristdemokrater har varit både arga och besvikna över regeringens ovärdiga politik. Vi har kämpat med näbbar och klor för en återupprättad assistans. För en mänsklig politik.

Vi har gång på gång visat att KD är garanten för att det ska ske förbättringar för människor med funktionsnedsättning. Det finns få, om ens någon, oppositionspolitiker som fått igenom så mycket konkret politik som Pia, vår talesperson i funktionshinderfrågor.

Nu har KD äntligen fått stöd i riksdagen för vårt förslag om att samtliga hjälpmoment för alla grundläggande behov ska ge rätt till personlig assistans. Äntligen har fler partier insett att det enda värdiga är att assistans ska ges under hela toalettbesöket. Inte som idag bara tiden det tar att torka rumpan. Eller för att ta på sig alla kläderna. Inte som idag bara de närmast kroppen.

Läs mer om detta och andra förslag vi drivit/driver för en mer mänsklig assistanspolitik i dagens artikel i HejaOlika. Skriver tillsammans med Ebba Busch och Pia Steensland, KD⤵️

https://hejaolika.se/…/gor-behoven…/…

(Alla mina inlägg som inte handlar om kriget i Ukraina kommer tills vidare att vara svartvita. Detta för att illustrera att Ukraina är den absolut viktigaste frågan just nu, all annan politik är för närvarande underordnad.)