BRA MED NYA ÅTGÄRDER – MEN MER MÅSTE GÖRAS

I måndags träffades EU:s utrikes- och försvarsministrar för ännu ett möte om kriget i Ukraina. Man beslutade om ökat vapenstöd till Ukraina. Det militära stödet dubblas från 500 miljoner euro till 1 miljard. Det är bra, men inte tillräckligt. Ukraina behöver hjälp – mycket hjälp – på alla fronter: ekonomiskt, politiskt och militärt. Därför är det nu viktigt att inga dörrar stängs, varken på nationell eller EU-nivå.

EU måste stå redo att göra vad vi kan, att göra vårt yttersta – det handlar om liv och död. Sveriges regering har fått förfrågan om att skicka mer vapen av Ukraina, en sådan förfrågan måste naturligtvis noggrant granskas. Kan vi, så ska vi hjälpa – och det snabbt.

Det är väldigt frustrerande att EU:s medlemsländer ännu inte kunnat komma överens om att stoppa importen av rysk gas och olja – vilket USA gjort för länge sen. Att fortsätta köpa olja och gas, som är Rysslands absolut viktigaste intäktskälla, betyder att EU fortsätter att finansiera Putin och hans krig. Det är plågsamt och det är pinsamt.

Jag uttalade mig om ministerrådet igår i Europaportalen ⤵️

https://www.europaportalen.se/…/splittrat-eu-inga-nya…