PUTINS PROPAGANDA: HÖJDEN AV HYCKLERI

Putin har i veckan angett att ett av motiven till invasionen är att ”avnazifiera” Ukraina. Detta har fördömts från olika håll och inte minst av överlevande från Förintelsen. Putin rättfärdigar sitt beteende genom att skylla på nazism i Ukraina samtidigt som hans egen armé dödar oskyldiga, inklusive kvinnor och barn.

Visserligen finns det i Ukraina, som i princip alla andra europeiska länder, problem med nynazistiska rörelser, men att låtsas att det är en ursäkt för att invadera ett land är helt vansinnigt.

Förövrigt leds Ukraina av både en president och en premiärminister med judiskt påbrå. Nazism är givetvis knappast sanktionerat av landets ledning.

I Ukraina är såren fortfarande djupa sedan 8 miljoner ukrainare dog i kampen mot nazism under andra världskriget.

Medan Putin predikar om avnazifiering, bombade rysk militär igår nära Babi Yar, Ukrainas minnesmonument över Förintelsens offer. Babi Yar, som är ett minnesmärke för de över 33 000 judar som mördades av nazister under bara två dagar i september 1941. Babi Yar, som har enorm betydelse för Ukraina och judar över hela världen.

Putins hyckleri vet inga gränser. Ondskan är gränslös.