HOTET FRÅN PUTIN ENAR VÄST

Igår kväll höll USA:s president Joe Biden sitt State of the Union-tal, det årliga talet till nationen. Biden började talet med att hylla det ukrainska folket för deras mod och fasta beslutsamhet att stå upp för deras frihet och stå emot Putins aggression. Han konstaterade även att den ryska invasionen utgör ett hot mot den fria världen och slog fast att sanktionerna mot Ryssland kommer att ha kännbara konsekvenser.

USA följer nu EU:s linje:

➡️ stänger sitt luftrum för ryska flyg,

➡️ inför hårdare sanktioner mot de största bankerna.

Putin trodde att han kunde splittra oss, men han hade fel. Väst är mer enat än någonsin.

I den resolution som Europaparlamentet antog igår, uttryckte vi samma sak. EU:s framtida sanktioner måste även fortsättningsvis nära samordnas med USA och andra likasinnade internationella partner för att maximera deras effektivitet.

I dessa tider måste vi fortsätta stå enade i vårt transatlantiska samarbete mot angriparen från Öst. Enade för det ukrainska folket och Ukrainas rätt till frihet och säkerhet. #SlavaUkraini